Doula

Vem är Doula?

Doula är en person som har erfarenhet och kunskap om förlossningen och ät utbildat för att ge stöd och information till den födande kvinna och hennes partner under graviditeten, förlossningen och den första tiden efteråt.

En doula har inget medicinsk ansvar och tar aldrig partners plats. Partnern är alltid det viktigaste stödet för mamman. Partner ger kärlek och doula ger kunskap. Doula finns också för partners skull.

Doulan har en stark tilltro till kvinnans egen förmåga att föda. Hon hjälper mamman och partner att skapa den bästa möjliga positiva förlossningsupplevelse. Den upplevelsen kan ha enorm påverkan på våra liv efteråt och det är därför dess betydelse är så stor. Alla blivande föräldrar har rätt att under förlossningen behandlas med värme och respekt. Detta är förutsättningarna för en god start på föräldraskapet. Doulans mål är att bidra till en förlossningsupplevelse som föräldrarna kan minnas med glädje.

 

Doulaeffekten

Många internationella forskningar visar att föda med doula har nedan effekter:

 • kortare förlossning

  Pinterest

 • större chans att föda vaginalt
 • minskar användning av medicinsk smärtlindring och medicinska interventionen
 • ökar kvinnas självkänsla i hennes förmåga att föda
 • stresshormoner nivå är lägre
 • högre nivåer av förlossnings hormoner
 • minskar postpartum blödning
 • positiv förlossningsupplevelse för båda föräldrar
 • starkare anknytning
 • lättare början på amningen
 • högre självförtroende

Doulaeffekten på Odis

Doula Services

Vill ni förbereda er innan förlossningen, föda med mig som Doula eller behöver ni hjälp efter förlossningen med amning, anknytning och spädbarnsskötsel? Jag guidar er med glädje under resan till att bli förälder.

Kontakta mig för mer information och för att boka introduktionsmöte som är kostnadsfritt och är inte bindande. Jag stödjer er på svenska, engelska eller polska.

info@millame.se
0708769455

 

Ni har nedan alternative att välja från, beroende på det vad ni behöver:

 1. FÖDA MED DOULA – introduktionsmöte, förlossningsförberedande samtal 2-3 träffar, doula jour 2 veckor, förlossning stöd, efter förlossning träff
 2. POSTPARTUM DOULA – stöd under spädbarnstiden, byggd av efterförlossnings träffar (se information nedan).
 3. PREPARTUM DOULA– byggd av förlossningsförberedande samtal (se information nedan).

Introduktionsträff – kostnadsfritt och inte bindande. Ni har möjlighet att träffa mig för att ta reda på om våra personkemi stämmer, vilken är viktigt för att ni ska känna er trygga med mig. Jag berättare lite mer om det vem är Doula och vad jag gör. Ni har möjlighet att presentera era önskemål. Efteråt bokar vi tid till nästa möte och sätter ett plan.

Förlossningsförberedande samtal – 2-4 (eller mer) träffar enligt behov; vi utgår från era önskemål. Ämne som vi kan prata om eller träna: fysiologisk förlossning och viktigt information kopplat till detta, stress- och smärthantering, smärtlindring (medicinsk och icke medicinsk f.ex. andningstekniker, massage), förlossningsplan, föda utan rädsla, positioner, tid efter förlossningen (f.ex. amning, anknytning).

Förlossningsstöd – jag har jour 2 veckor innan beräknat datum och jag är tillgängligt för er dygnet rund. Jag är med er under hela förlossningen och stannar ett par timmar efter.

Efter förlossnings träffar – 1-2 gånger (eller mer enligt behov) – jag hjälper er med amnings-, anknytnings-, spädbarnsskötsels frågor, introducerar er till ergonomisk bärande.