Familj

Pinterest, picture from the Pixar movie "Up"
Pinterest, picture from the Pixar movie “Up”

Förra veckan firade jag och min sambo 10 årsdagen. 10 år! Efter så många år tillsammans, 2 barn, hus kan jag lungt påstå att man har blivit så mycket klokare. Synd att den visdom fanns inte här från början. Man skulle kunna undvika såååå många problem. Men himmel skulle inte finnas utan… Och han är min kärlek, stöd, doula, vän, rådgivare, en person som irriterar mig mest… tillsammans är vi familj.

Några visdom som jag tänkte dela med mig:

 • tar aldrig varandra för givet – förälskelse är mysigt men kortvarigt och kan omvandla till något mycket bättre – kärlek, men detta händer inte av sig själv, detta händer inte utan vår hjälp. Förhållande / kärlek måste man ta hand av varje dag, för att – ja -, annars den kan försvinna. Man måste kompromissa, kommunicera, bråka ibland och sen kunna säga förlåt, se varandra, lyssna, krama. Min sambo var för mig hela världen och försvann
  Drowing by Katarzyna Zalepa
  Drowing by Katarzyna Zalepa

  nästan helt och hålet när barnen föddes. Låt det inte hända! Vårda din kära! Jag/vi har vaknat till när det var inte för sent. Och sex… Närhet som vi/kvinnor får från bebisar, kan fylla upp våra närhets-behov. Lusten kan försvinna men även om vi tror att vi mår bra utan sex, det gör vi inte. Få tillbaka den! Kom ihåg att sex/närhet är inte bara samlag (tips “Lus att ha lust” Helena Cewers). Förhållande är inte lätt, det är ett hårt vardagligt jobb, kämpigt men allt är värt det som man får tillbaka. Även om man måste kompromissa rätt mycket hihihihi. Viktigt är att kommunicera, se varandra och aldrig ta varandra för givet!

 • Pinterest, "The House of Hendrix" Blogg
  Pinterest, “The House of Hendrix” Blogg

  barn föddes utan en fjärrkontroll och / eller instruktionsbok…. – ja, det skulle vara mycket lättare men så det det inte. Man får många råd från omgivningen men bäst om man litar på sig själv och sin instinkt. Vi vet bäst hur man ska ta hand av våra barn! Man kan förbereda sig lite gran till den nya rollen som förälder men det nya livet är mer eller mindre okänt. Var inte rädd! Det är spännande :-). Viktigt att man verkligen vill ha barn (båda sidor). När jag gick min doula utbildning, min instruktör och mentor Xana, har sagt att en av de frågor (visualiseringar) som vi ska ställa till föräldrarna innan förlossningen är “Var är bebisen nu?”. Man ska föreställa sig att bebisen är redan född, var är den? Ligger den i sin säng eller på mig, på soffan. Om någon skulle fråga mig det, jag skulle inte kunna svara på detta. Jag fattade inte att jag fick en bebis veckor efter förlossningen. Men jag har lärt mig 🙂 och nu är jag supermom! För mina barn så klart.

Last week my partner and I celebrated 10 years anniversary. Few wisdoms that I want to share with you:

 • never take each other for granted
 • children are born without a remote control and / or manual