Den sista gratis Amningskurs i Skåne

Jaha, då pengarna tog slut och region Skåne bestämde sig att sluta finansiera våra kurser.

Den sista gruppen av blivande föräldrar avslutade min Amningskurs den 15:e juni. Det var också min sista grupp innan sommaren. Fantastiska Föräldrar! Jag är så tacksam att jag kunde dela min kunskap med Er! Lycka till!

 

Det föds rund 110 000 barn varje år i Sverige. Det finns drygt 100 hjälpmammor = amnings rådgivare via Amningshjälpen.  Med nationella rekommendationer att helamma 6 månader, helammas 66 % av 2 månader gamla barn och 14,5 % av 6 månader gamla barn. Annars är vi så duktiga att göra allt enligt rekommendationer. Antal problem i förhållande ökar, antal skilsmässor ökar.  I 2012 skrev Metro att var tionde förälder får förlossningsdepression. Så många som är på gränsen av utbrändhet och blir sjukskrivna. Vi stänger förlossningsavdelningar och förlossningsförberedande kurser sker på 3 tillfälle. Att förbereda sig inför förlossningen och föräldraskapet löser inte alla problem, men det hjälper att hantera dem. Det är omöjligt att förbereda sig inför allt som kommer och kan komma, men kunskapen hjälper oss att förstå vad som händer.

En pappa från mina kurser har kommenterat Regions Skåne beslutet att sluta finansiera kurser “det ser bättre ut i budgeten”. Att förebygga problem kräver pengar och resurser. Att fixa ett problem som har förekommit kostar ännu mer.

Vi får inte ge upp. Positiv förlossningsupplevelse och lyckad amning kan ha enorm påverkan på våra liv.

Vi ses efter sommaren!

Tags: , , ,