Bära Barn

Olika metoder att bära barn har utövats i århundraden runt om i världen. Att använda sjalar/tygstycke/djurskin till att bära barn var ett av de första och mest grundläggande verktygen framtagna av människan. Att bära på barn är naturligt och inskrivet i vår genetik.

Vill du börja bära i en vävd sjal? Behöver du hjälp med att välja rätt bärsjal? Behöver du hjälp med en sele? Vill du lära dig mer om den mest ergonomiska och funktionella sättet att bära barn? Vill du lära dig att knyta en bärsjal eller behärska dina knyttekniker? – då kom du till rätt ställe. Välkommen till Millame!

Millame organiserar workshops och erbjuder bärsjal coachning i Skåne och är driven av bära-barnrådgivare samt doula – Olga Rokicinska. Finns det inga kurser i ditt område? Kontakta Millame!

Alla är välkomna!

Alla kan delta i en Bärkurs: gravida, föräldrar, familjemedlemmar, gudmor, gudfar, eller personer som bara är intresserade i denna metod av att bära barn och vill veta mer.

Testa en bärsjal hemma!

Om du behöver mer tid för att vänja dig vid bärsjalen, har du möjlighet att hyra en bärsjal i en vecka efter rådgivningen.

Information om kommande kurser
Läs gärna vår Rådgivningsförordning

Mer info:

Fördelar med att bära
Välj sjal eller sele
Lång vävd sjal vs…
Vävda bärsjalars storlekar
Att bära rätt – ergonomi
Instruktioner

Typer av bärsjal kurser:

  • Workshops
  • Personlig rådgivning
  • Föreläsning/Info möte

Workshops och personlig rådgivnings nivå är anpassat till era behov och erfarenhet, enligt tidigare genomför enkät eller samtal med mig. Varje workshop och personlig rådgivning börjar alltid med kort presentation om t.ex. förutsättningar av bära rätt, olika sjalar och tyg. Efteråt har ni möjlighet att låna en sjal för att testa den hemma i lugn och ro, samt köpa en till ett rabatterat pris.

Erfarenhets nivåer:

  • Nybörjare – vi utgår från grundläggande knytning på magen som heter omsluten kryss (FWCC – Front Wrap Cross Carry), den passar utmärkt till nyfödda och även stora barn. Vi lär oss att spänna tyget, vi vänjer oss vid materialet och lär oss hur barn ska placeras korrekt i sjalen. Om tiden tillåter så gör vi en till knytning på magen eller på höften.
  • Fortsättning – här tränar vi på olika knytningar på magen, höften. Vi kan också gör en introducering till att knyta på ryggen. Då börjar vi från olika metoder att sätta barnet på ryggen, vi pratar om säkerhet och lär oss att göra ordentligt sits. Vid introduktion till rygg-bärande vi utgår från grundläggande rygg knytning – enkel ryggsäck (om tiden tillåter så gör vi flera knytningar).
  • Avancerad/Troubleshooting – i denna grupp är alla välkomna som är rätt vana med att använda en sjal men vill veta mer, de som vill lära sig nya knytningar och/eller avslutningar (bärsjals fashion), de som vill lära sig att ha en nytta från en kort sjal, samt dem som behöver lite tips och tricks. En grupp för kunskap-sugna bärsjals nördar.

WORKSHOP

Tid: 2 timmar
Antal deltagare: 4-7 personer
Pris:  500 kr/pers. (eventuella resekostnader kan tillkomma)
Plats och datum: för tid och plats kontakta Millame eller se Kommande kurser (länk). Är ni ett gäng vänner, mammor eller föräldrar?  Boka en personlig workshop hemma hos dig! Kontakta vår bära-barn rådgivare!
Nivåer: nybörjare, fortsättning, avancerad
Läs gärna rådgivningsförordningen, då bokning av plats är entydigt med acceptans av denne.

PERSONLIG RÅDGIVNING

Tid: 1-2 timmar
Antal deltagare: 1 person eller 1 par (kan vara 2 kompisar eller 2 familjemedlemmar)
Pris: 1000 sek/timme (eventuella resekostnader kan tillkomma)
Plats och datum: för plats och tid kontakta Millame
Personlig rådgivnings är skräddarsydd till dig/er och ditt/ert barn enligt dina/era behov.
Läs gärna rådgivningsförordningen, då bokning av plats är entydigt med acceptans av denne.

FÖRELÄSNING / INFORMATIONS MÖTE

Tid: min 1 timme
Antal deltagare: utan begränsning
Pris: kontakta Millame  (eventuella resekostnader kan tillkomma)
Plats och datum: för plats och tid kontakta Millame. Bjud Olga – rådgivare, hon kommer gärna ut till dig/er (babycaféer, föräldragrupper på BVC eller barnmorskemottagningar, grupp av vänner).
Tema: Bära-barn historia, Bebisen kroppsställning i samband med bärande, Mellanlandning, grundläggande kunskap om metoder av att bära en baby i en bärsjal, fördelarna med bärsjalar, olika typer av bärsjalar, en knytning visning, samt övriga ämne som amning, förlossning

Kontakta Millame