Amningsvecka 2016 firande

amning-anknytningInnan jag fick mina barn, tänkte jag inte mycket om amning. När jag väntade min dotter, trodde jag att amningen
fixar sig själv, att det räcker bara att lägga barnet till bröstet.  Augusti 2011 kom hon till världen och det visade sig att amningen är inte så enkelt. Jag fick många olika amningsproblem och till och med började tvivla att jag kan amma alls. Jag gav inte upp, läste på och fick kontakt med en hjälpmamma från amningshjälpen. Redan då bestämde jag mig att någon gång ge tillbaka och försöka hjälpa dem som behöver råd och stöd i amningen.

Idag är jag en stolt hjälpmamma och amningskursledare. Vi behöver flera som vill hjälpa till!

Denna vecka, vecka 42 firar vi den Internationella Amningsvecka. I tisdags håll Region Skåne Familjecentralskonferens på temat “Amning och trygg anknytning – Hur kan vi tillsammans främja, stödja och skydda?”. Jag hade nöjet att representera där Amningshjälpen tillsammans med 2 andra underbara hjälpmammor och Marit Olander, författare till en av mina personliga favoriter “Amning i vardagen”. Jag fick äntligen min efterlängtade autograf! Konferensen var väldigt intressant och givande.

Vi håller tummarna att Region Skåne ska fortsätta sponsra våra älskade Amningskurser!

Glad Amningsvecka!

Glöm aldrig: Du kan amma VAR DU VILL.

Amningshjälpen
Du kan amma här kampanj

Tags: , , , , , , , , , , ,